Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πότε θα μπορούμε να σερφάρουμε στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια πτήσης;

Η Κομισιόν ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), ο οποίος επικαιροποίησε σήμερα τις οδηγίες του όσον αφορά τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, όπως έξυπνα τηλέφωνα, ταμπλέτες...
και συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, στα αεροπλάνα, να μελετήσει αν και σε πόσο χρονικό διάστημα είναι δυνατό να συνδέονται οι επιβάτες στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

«Όλοι θέλουμε να παραμένουμε συνδεδεμένοι όταν ταξιδεύουμε, αλλά η ασφάλεια προέχει. Ζήτησα να εξεταστεί το θέμα με γνώμονα μια σαφή αρχή: αν δεν είναι ασφαλής η σύνδεση, δεν πρέπει να επιτραπεί, αλλά αν είναι ασφαλής μπορεί να επιτρέπεται εφόσον τηρούνται οι κανόνες. Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο βήμα για να διευρύνουμε την ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συσκευών εντός του αεροσκάφους κατά την τροχοδρόμηση, την απογείωση και την προσγείωση. Στη συνέχεια, θέλουμε να εξετάσουμε πώς μπορούμε να συνδεόμαστε με το δίκτυο εντός του αεροσκάφους. Η διαδικασία αυτή θα πάρει χρόνο και πρέπει να βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία. Εντός του επόμενου έτους, αναμένουμε την έκδοση νέων οδηγιών της ΕΕ σχετικά με τη χρήση των συσκευών μετάδοσης στα αεροσκάφη ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος και επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Κιμ Κάλας.

Να σημειωθεί ότι οι επικαιροποιημένες οδηγίες ασφάλειας που δημοσιεύονται σήμερα αφορούν τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε λειτουργία «μη μετάδοσης», περισσότερο γνωστή ως «λειτουργία πτήσης». Επιτρέπουν, για πρώτη φορά, τη χρήση προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών σε λειτουργία πτήσης, σε όλα τα στάδια και σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Όλες οι προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές έπρεπε μέχρι τώρα να τίθενται εκτός λειτουργίας κατά την τροχοδρόμηση, την απογείωση και την προσγείωση. Γενικά, οι αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν, προς το παρόν, τηλεφωνική ή wi-fi σύνδεση από τη στιγμή που θα κλείσουν οι θύρες του αεροσκάφους έως ότου το αεροσκάφος φθάσει στον προορισμό του και ανοίξουν οι θύρες.

Σήμερα, μόνον ειδικά εξοπλισμένα αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν τους επιβάτες με ένα δίκτυο (μπορεί να επιτρέπεται μόνο σε ύψος πλεύσης). Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο επιβάτης δεν συνδέεται με το δίκτυο εδάφους, αλλά με ένα πιστοποιημένο ως προς την ασφάλεια σύστημα που διαθέτει το αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν λίγα μόνον τέτοια εξοπλισμένα αεροσκάφη, αλλά αναμένεται ότι θα αυξηθούν τα επόμενα έτη. Για τα αεροσκάφη που είναι κατάλληλα εξοπλισμένα, η Επιτροπή έλαβε πρόσφατα αποφάσεις για τις τηλεπικοινωνίες που καθιστούν δυνατή την παροχή 3G και 4G ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των συνδέσεων για τις συσκευές μετάδοσης.

Να σημειωθεί τέλος ότι πλέον εναπόκειται σε κάθε αεροπορική εταιρεία να επικαιροποιήσει τους κανόνες λειτουργίας της. Πολλές εταιρείες αναμένεται να το πράξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

thestival.gr