Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έφυγαν χωρίς τη λεία τους οι αρχαιοκάπηλοι

Μόνο από σύμπτωση γλίτωσε μια πλάκα την οποία είχαν ξεθάψει επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι από ένα σημείο στην περιοχή της Μεσσαράς, όπου έκαναν λαθρανασκαφή. 
Την εγκατέλειψαν και ...τράπηκαν σε φυγή, όταν είδαν μια περιπολία του ΤΑΕ που περνούσε τυχαία!

Οι ειδικοί φρουροί τους αντιλήφθηκαν όταν πια βρίσκονταν μακριά κι έτσι δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν. Όταν πλησίασαν στο χώρο όπου τους είχαν εντοπίσει, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου στο Καλαμάκι της Μεσσαράς, βρήκαν τα σκαπτικά εργαλεία με τα οποία οι λαθρανασκαφείς είχαν ανοίξει ένα λάκκο βάθους δύο μέτρων.

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος κι έτσι όλα δείχνουν ότι η πλάκα την οποία έφεραν στο φως οι αρχαιοκάπηλοι έχει αρχαιολογική αξία. Ήδη εστάλη για εξέταση από ειδικούς, ώστε να διαπιστωθεί σε ποια περίοδο ανήκει. Οι αστυνομικοί έστειλαν τα εργαλεία των δραστών στα ειδικά εργαστήρια, για την ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού και συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους.