Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ρόδος: «Άδειαζαν» τα σπίτια συγγενών και φίλων τους!

«Κεραυνός» χτύπησε τα θύματα πέντε διαρρήξεων και δυο αποτυχημένων αποπειρών στη Ρόδο, όταν πληροφορήθηκαν τη σύλληψη των δραστών και διαπίστωσαν ότι πίσω από αυτές κρυβόταν ένα ζευγάρι… συγγενών ή φίλων τους, οι οποίοι δρούσαν όταν γνώριζαν ότι θα έλειπαν από τα σπίτια τους!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το νοικιασμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αφάντου ο 44χρονος δράστης και η 39χρονη συνεργός του και τους προσήγαν αρχικά για έλεγχο στον τοπικό αστυνομικό σταθμό καθώς στο όχημα βρήκαν ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα σουγιά και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Παράλληλα, έκαναν έρευνα σε άλλο ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, όπου ανακάλυψαν μεταξύ άλλων κάρτες κοσμηματοπωλείων και ενεχυροδανειστηρίων και ένα δελτίο αποστολής σε ενεχυροδανειστήριο στο οποίο αναγραφόταν αξία 32,4 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, όπου βρέθηκαν συλλεκτικά χαρτονομίσματα, έξι κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και φορτιστές, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους επιστράφηκαν.

Οι δράστες είχαν χτυπήσει τον τελευταίο μήνα επτά σπίτια, τρία στον Αρχάγγελο, τρία στην περιοχή Κολύμπια και ένα στην περιοχή Λάερμα, από τα οποία είχαν αρπάξει 1.475 ευρώ, κοσμήματα αξίας 16.000 ευρώ, μια συλλογή ελληνικών και ξένων χαρτονομισμάτων, κινητά και ηλεκτρικές συσκευές αξίας 7.400 ευρώ και κειμήλια συναισθηματικής αξίας.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή Ρόδου.