Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Γυαλιά μεταφράζουν αυτόματα τα κείμενα από τα γιαπωνέζικα

Η ανάγνωση του μενού σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα για έναν ξένο στην Ιαπωνία, όμως με τα γυαλιά αυτόματης μετάφρασης το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εν ριπή οφθαλμού.

Με την ευκαιρία της ...έκθεσης ηλεκτρονικών ειδών Ceatec στ προάστια του Τόκιο, η μεγαλύτερη τοπική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η NTT Docomo, παρουσίασε πολλές εφαρμογές που βασίζονται σε ένα ζευγάρι γυαλιά εφοδιασμένο με κάμερα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως οθόνη.

Μία από τις εφαρμογές αυτές επιτρέπει στον χρήστη να "υποτιτλίζει" τν εικόνα ενός μενού γραμμένου στα ιαπωνικά στ γλώσσα της επιλογής του. Ο χρήστης βλέπει την εικόνα "τροποποιημένη", μέσω των γυαλιών του.

Είναι επίσης δυνατόν να εμφανίζονται στην οθόνη πληροφορίες (όνομα, επώνυμο, επάγγελμα κλπ) για κάποιο πρόσωπο το οποίο συναντά ο χρήστης χάρη σε ένα σύστημα αναγνώρισης κ ταυτοποίησης του προσώπου.

Ένα μέρος ή και όλες οι τεχνολογίες αυτές αναμένεται ότι θα είναι έτοιμες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.