Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σε ελέγχους εταιρειών εμπορίας τσιμέντου στη βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα, προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ελέγξει την καταλληλότητα εισαγόμενου τσιμέντου από χώρες όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία. 

Στόχος του υπουργείου ...είναι να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο δημόσιας ασφάλειας και υγείας, καθώς το τσιμέντο επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις μηχανικές αντοχές και την ευστάθεια των δομικών έργων και κατασκευών στο πλαίσιο εποπτείας της αγοράς.

Όπως ενημερώνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, έχει ήδη καθιερωθεί προκαταρκτική διαδικασία ελέγχου στις εισαγωγές τσιμέντων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα σε στάδιο πριν από την εισαγωγή. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι ο προληπτικός αυτός έλεγχος είναι αυστηρός και αφορά κυρίως στον έλεγχο των πιστοποιητικών εγγράφων και του τεχνικού φακέλου τσιμέντου που εισάγεται χύδην ή ενσακισμένο από τρίτες χώρες.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 170 προληπτικοί έλεγχοι σε επίπεδο πιστοποιητικών εγγράφων και σήμανσης CE και έχουν εκδοθεί 50 συστάσεις συμμόρφωσης και ανάληψης, εκ μέρους των εισαγωγέων, διορθωτικών ενεργειών.