Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Το πρώτο θεμέλιο για την «Αγιά Σοφιά»

Στο δημοτικό συμβούλιο της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ θα παρουσιαστούν το απόγευμα (19:00, στο ΕΠΑΛ) τα πλάνα για την «Αγιά Σοφιά», από τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος θα πλαισιώνεται από τον αρχιτέκτονα ...Θανάση Κυρατσού, τον πρόεδρο της Dimand Δημήτρη Ανδριόπουλο, μέλη της Ερασιτεχνικής και της «Δικέφαλος 1924». Πρόθεση του «τίγρη» και των συνεργατών του είναι νε εξασφαλιστεί ομόφωνα η συναίνεση του Δήμου για την κατασκευή του γηπέδου.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν βάσιμους λόγους να αισιοδοξούν πως δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο. Τονίζουν πως όχι μόνο δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα το γήπεδο, αλλά θα δώσει ζωή και θα φέρει έσοδα σε μία περιοχή που έχει πληγεί μετά την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας». Απόψε θα παρουσιαστούν σε φωτογραφίες τα εξωτερικά σχέδια του γηπέδου (με παραπομπές στο Βυζάντιο και τις ρίζες της ΑΕΚ), όπως και τις μελέτες για τους γύρω δρόμους. Παράλληλα θα δοθούν πειστικές απαντήσεις για μία σειρά ζητημάτων που θα τεθούν από τους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να καμφθούν και παραμικρές ενστάσεις.

Το ύψος του κτίσματος δεν θα υπερβαίνει τον συντελεστή δόμησης, δεν θα πειραχτεί στο ελάχιστο το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά απεναντίας θα αναβαθμιστεί και θα αξιοποιηθεί, δεν θα υπάρχουν εμπορικές χρήσεις πέραν των απολύτως απαραίτητων για ένα σύγχρονο στάδιο, το πάρκινγκ του γηπέδου θα χρησιμοποιείται από τους δημότες σε μέρες που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, ενώ θα γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Το μοναδικό αίτημα που έχει η πλευρά της ΑΕΚ αφορά τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών καθαριότητας, καθώς θέλει το χώρο όπου σήμερα σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν επιθυμεί να παίξει το ζήτημα του γηπέδου ρόλο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Είναι, ωστόσο, σαφές πως από τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων επιθυμεί το χτίσιμο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όποιος εκ των διεκδικητών της θέσης του Δημάρχου αντιταχθεί σε αυτό να βρεθεί σε μειονεκτική θέση.

Σημειώνεται πως σήμερα δεν θα παρουσιαστούν τα πλάνα για τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου και τα δύο μουσεία, αφού δεν αφορούν το Δήμο. Αυτά θα παρουσιαστούν επισήμως σε μία εκδήλωση με πανηγυρικό χαρακτήρα που πιθανότατα θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα στο Βυζαντινό Μουσείο.

Δείχνει τις σκέψεις του
Όλα δείχνουν πως το ματς με τον ΑΟ Περιστερίου θα γίνει το Σάββατο στην Καλλιθέα και ο Τραϊανός Δέλλας στη σημερινή προπόνηση αναμένεται να δείξει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα. Σίγουρα εκτός πλάνων είναι ο Ανάκογλου, που χειρουργήθηκε χθες και θα μείνει μακριά από τα γήπεδα για περίπου δύο μήνες. Αμφίβολος είναι ο Ντ’ Ακόλ, που μετά την εξάρθρωση ώμου που υπέστη έκανε χθες θεραπεία, αλλά έχει ελπίδες να προλάβει.

* Σήμερα θα ανακοινωθεί ο τελικός αριθμός διαρκείας που διέθεσε η ΑΕΚ και σίγουρα θα ξεπερνά τις 12:000.

Πηγή: sport-fm.gr