Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η κυβέρνηση Ερντογάν επέτρεψε τη χρήσης ισλαμικής μαντίλας στο Δημόσιο

Ένας περιορισμός δεκαετιών τερματίστηκε σήμερα στην Τουρκία αφού η κυβέρνηση Ερντογάν ήρε την απαγόρευση της χρήσης ισλαμικής μαντίλας σε δημόσια ιδρύματα.

Αυτή η απόφαση εντάσσεται..., όπως σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, στο πακέτο δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η απαγόρευση, ίσχυε εδώ και σχεδόν 90 χρόνια και ουσιαστικά απέτρεπε πολλές γυναίκες από το να εργαστούν στον δημόσιο τομέα.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, τονίζει το Ρόιτερς, χαρακτηρίζουν το μέτρο αυτό απόδειξη της κυβερνητικής ισλαμικής πολιτικής.

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος δεν αφορά το δικαστικό ή το στρατιωτικό σώμα, δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας και θα έχει άμεση ισχύ.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Ένας κανονισμός που επισήμως παρενέβαινε στην ελευθερία της εμφάνισης και του τρόπου ζωής, μία πηγή ανισότητας, διακρίσεων και αδικίας μεταξύ των πολιτών μας, ανήκει πλέον στην ιστορία».