Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πρυτάνεις: Αναίτιο το έγγραφο του υπουργού Παιδείας προς τις εισαγγελικές αρχές

Αναίτιο και ξένο προς τα ακαδημαϊκή ήθη χαρακτήρισε το διευρυμένο συντονιστικό όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων το έγγραφο του υπουργού Παιδείας προς τις εισαγγελικές αρχές, με το οποίο ο κ. Αρβανιτόπουλος διαπίστωνε καθυστέρηση στην ...
αποστολή των πινάκων με τους διοικητικούς υπαλλήλους για τη διαθεσιμότητα και ζητούσε τη συνδρομή των εισαγγελέων.

Το συντονιστικό όργανο ανακοίνωσε ότι τα πανεπιστήμια έχουν εδώ και καιρό ζητήσει συνάντηση και διάλογο με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων να επιλυθεί στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής δεοντολογίας.

«Αντ΄αυτού προέκυψε το έγγραφο του υπουργού Παιδείας προς τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός μια εβδομάδα πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, διαπιστώνει καθυστέρηση στην αποστολή των σχετικών πινάκων συνδρομής κριτηρίων του διοικητικού προσωπικού και ζητά από τους εισαγγελείς να επισημάνουν στα πανεπιστήμια τις κατά νόμο υποχρεώσεις τους, υπογραμμίζοντας τις ποινικές ευθύνες που θα επιφέρει το ενδεχόμενο που αυτό δεν μπορέσει να καταστεί εφικτό» επισημαίνεται, ενώ τονίζεται ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει συμβεί διοίκηση πανεπιστημίου να μην έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις της.

Το συντονιστικό όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων κάνει λόγο για καθημερινή επιδείνωση της κατάστασης στα οκτώ πανεπιστήμια που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στην απεργία είναι σχεδόν καθολική, με αποτέλεσμα οι διοικητικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας.

«Επιπλέον, σε ορισμένα από αυτά τα ιδρύματα και η ακαδημαϊκή λειτουργία καθίσταται αδύνατη, εξαιτίας της παράλληλης απεργίας των μελών ΔΕΠ» επισημαίνεται.

Παράλληλα, το συντονιστικό όργανο της Συνόδου παραθέτει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οκτώ πανεπιστήμια πέραν αυτών που έχουν προκύψει από τη διαθεσιμότητα, όπως οι μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και η περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς.