Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η ξανθιά Ελληνίδα που θα συναντήσει από κοντά τον Πούτιν

Μια πρωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), θα οδηγήσει την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρώσικο Σπίτι», Ιουλία Γαβρίλοβα, που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, να συναντηθεί προσωπικά, μέσα στην επόμενη χρονιά, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ειδικότερα, η κ. Γαβρίλοβα συμμετείχε... στον διεθνή διαγωνισμό με ευχές στον προσωπικό λογαριασμό facebook του προέδρου Πούτιν για τα γενέθλιά του, στις 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα η κάρτα από το Ρώσικο Σπίτι να λάβει τις περισσότερες ψήφους αποδοχής (6.179 like), ανεβάζοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο. Πίσω από την επιτυχία της κρυβόταν μία ευχάριστη έκπληξη. Λίγες ημέρες αργότερα με προσωπικό email , από την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και το Facebook, η κ. Γαβρίλοβα πληροφορήθηκε θα επιβραβευόταν με μια προσωπική συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν το 2014.

Σύμφωνα με την νικήτρια, ο σημαντικός αριθμός θετικών ψήφων αποδοχής από όλο τον κόσμο στην κάρτα της, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι ευχές προέρχονταν από την Ελλάδα. Όπως είπε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γεγονός ότι η κάρτα προερχόταν από την Αλεξανδρούπολη, επίσης, πρέπει να έχει παίξει σημαντικό ρόλο, διότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πολύ μεγάλη προσέγγιση της περιοχής με την περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης και ειδικότερα την πόλη Σοσνόβυ Μπορ, με την οποία η Αλεξανδρούπολη έχει αδελφοποιηθεί το 2010. Μάλιστα κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, «Ρωσικές Ημέρες», στην Αλεξανδρούπολη θα αφιχθεί επίσημη αντιπροσωπεία από την περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης με τον ίδιο τον δήμαρχο του Σοσνόβυ Μπορ.


Σημαντικό γεγονός, κατά την κυρία Γαβρίλοβα, ήταν επίσης ότι το καλοκαίρι που πέρασε, η Αλεξανδρούπολη συνδέθηκε με απευθείας αεροπορικές πτήσεις με την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, ενισχύοντας κατακόρυφα το τουριστικό ρεύμα. 

«Η πρωτιά του πολιτιστικού συλλόγου «Ρώσικο Σπίτι» έχει ιδιαίτερα συμβολικό ρόλο σε αυτή την πορεία σύσφιξης των σχέσεων και τόνωσης του τουρισμού μεταξύ των δυο περιοχών, διότι επιπλέον αφορά κάτι προσωπικό, τα γενέθλια, του ίδιου του προέδρου Πούτιν και μάλιστα μέσω διεθνούς διαγωνισμού όπου πρώτευσε η Ελλάδα», ανέφερε η κυρία Γαβρίλοβα, για να προσθέσει ότι: «αναμένουμε σύντομα να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την επίσημη λειτουργία του Επίτιμου Ρωσικού Προξενείου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Αλεξανδρούπολη».