Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Η μελέτη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ»

Για επιβεβαίωση της κριτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και των προκατόχων του, αλλά και για ανάδειξη της οικονομικής του πρότασης, ως τη ...μόνη ρεαλιστική, κάνει λόγο ο υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τη μελέτη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το δημόσιο χρέος.

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους τόνισε ότι, το «κοινό μυστικό», ότι δεν θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο, πλέον αποτελεί μία γενική παραδοχή στην οποία συμφωνούν, όπως υπογραμμίζει, ακόμα και «αυτοί που τότε μας κατηγορούσαν ως «κασσάνδρες»».

Ο κ. Τσακαλώτος αποτιμά θετικά την εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ότι, όπως σημείωνει, «ένα πρόγραμμα επιμήκυνσης του χρέους και μείωσης επιτοκίων, ενώ θα ελάφρυνε τα βάρη, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να δώσει λύση στο πρόβλημα». Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει ότι «η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010, σε συνδυασμό με την επίλυση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Σήμερα, σημειώνει χαρακτηριστικά, το προτείνει και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «απ’ ό,τι φαίνεται ο κύκλος των «ανεύθυνων», κατά την κυβέρνηση, επεκτείνεται επικίνδυνα και στο τέλος την οικονομική πρόταση του κ. Σαμαρά θα την υπερασπίζονται μόνο οι ευνοούμενοί του»

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα το ανεξάρτητο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής να συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης.