Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Βούλγαροι θα έβαζαν στην αγορά 102.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Μετά από συντονισμένη επίθεση του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Προμαχώνα και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι, ηλικίας 26, 29, 29 και 30 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Αρχικά, ύστερα από... κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών , οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα Σερρών εντόπισαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Σερρών – Προμαχώνα και έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση ένα φορτηγό. Στη συνέχεια, προσέγγισαν το όχημα και κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν.

Σε αστυνομικό έλεγχο του ανωτέρω φορτηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 102.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών και ένα ζευγάρι γαλότσες στήθους.

Τα κατασχεθέντα πακέτων τσιγάρων δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.

Ακολούθως, στο σημείο, καθώς και σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκίνητου και αλλά και των προαναφερομένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, ένα αυτοσχέδιο κλομπ, δύο ζευγάρια γαλότσες στήθους, ένα ζευγάρι γάντια εργασίας, μία ελαστική ζώνη στήριξης μέσης και δύο πλαστικά περικάρπια. Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν.

Τα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες κατείχαν τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων με σκοπό την προώθησή τους σε τρίτη χώρα, μέσω αφύλακτου σημείου της Ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και της νομοθεσίας περί όπλων.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.