Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σε 376 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό στο Πακιστάν

Σε 376 ανέρχονται οι νεκροί ενώ οι άστεγοι ξεπερνούν τους 100.000 από τον σεισμό που σημειώθηκε την 24η Σεπτεμβρίου στην επαρχία Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν) στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με νέο επίσημο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα οι αρμόδιες πακιστανικές αρχές.

«Τουλάχιστον... 330 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιοχή Αουαράν και 46 στην περιοχή Κες και 824 άνθρωποι τραυματίστηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Οι δύο αυτές περιοχές, στις οποίες συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης, επλήγησαν ιδιαίτερα από τον σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στην δημοσιότητα από τον κυβερνήτη της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, Μπάμπαρ Γιακούμο, έκανε λόγο για 515 νεκρούς.

Στον νέο αυτό απολογισμό των θυμάτων του σεισμού της 24ης Σεπτεμβρίου δεν λαμβάνονται υπόψη τα θύματα από έναν δεύτερο σεισμό, μεγέθους 6,8 βαθμών, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, επίσης στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, από τον οποίο έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 50.

Η επαρχία Μπαλουτσιστάν είναι η πιο φτωχή του Πακιστάν παρά τα σημαντικά κοιτάσματα χρυσού, ψευδάργυρου και χαλκού που έχει, όπως και τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει.

Ο σεισμός της 24ης Σεπτεμβρίου ήταν ο πιο φονικός στην χώρα έπειτα από αυτόν του 2005 στην περιοχή του Κασμίρ, από τον οποίο είχαν χάσει την ζωή τους 73.000 άνθρωποι.