Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οι Λετονοί λένε «όχι» στην υιοθέτηση του ευρώ

Η πλειονότητα των Λετονών αντιτίθεται στην υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος που προβλέπεται να γίνει την 1η Ιανουαρίου 2014 παρά την φιλοευρωπαϊκή εκστρατεία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το 53% των Λετονών... δηλώνει κατά της υιοθέτησης του ευρώ, σε σύγκριση με το 22% που είναι υπέρ, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε στα μέσα Αυγούστου το ινστιτούτο SKDS σε δείγμα 1.000 ανθρώπων ηλικίας 18 με 74 ετών.

Τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης είναι παρόμοια με αυτά ανάλογων ερευνών που είχε κάνει το ινστιτούτο SKDS τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο, όμως ο Λετονός πρωθυπουργός Βάλντις Ντομπρόβσκις εξακολουθεί να ελπίζει ότι η τάση αυτή θα αλλάξει τους προσεχείς μήνες.

«Εργαζόμαστε ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τι θα γίνει τη στιγμή της αλλαγής (νομίσματος) και θα δούμε την υποστήριξη να αυξάνεται προοδευτικά», είχε δηλώσει πρόσφατα.

Η κυβέρνηση της Λετονίας εκτιμά ότι η ένταξη στην ευρωζώνη θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας διευκολύνοντας τις συναλλαγές και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών.