Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα οι Αυστραλοί

Το μπάρμπεκιου και το κολύμπι στη θάλασσα που συνήθιζαν να κάνουν οι Αυστραλοί μαζί με τις οικογένειές τους τα Σαββατοκύριακα φαίνεται πως έχουν δώσει τη θέση τους στην εργασία.

Σύμφωνα με έρευνα ...που διεξήγε το Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, ένας στους τρεις εργαζόμενους σήμερα περνά το Σαββατοκύριακο στη δουλειά, πράγμα επιζήμιο για την οικογένεια και την ποιότητα ζωής τους.

Η επικεφαλής της εν λόγω έρευνας, επίκουρος καθηγήτρια Lyn Graig, δήλωσε ότι το φαινόμενο αυτό, το να κλέβεις πολύτιμο χρόνο από την οικογενειακή ζωή, έχει δυσμενή επίδραση στο δέσιμο της οικογένειας, αλλά και των φιλικών δεσμών, καθώς επίσης και στον κοινωνικό ιστό γενικότερα.

Η αύξηση εις τριπλούν του αριθμού των εργαζομένων που δεν έχουν πλέον το Σαββατοκύριακο στη διάθεσή τους, αλλά το περνούν στη δουλειά, συντελέστηκε σταδιακά τα τελευταία 20 χρόνια.