Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κύπρος: Αστυνομικοί κατηγορούνται για δωροδοκία από τουρκοκύπριο

Σαφείς αιχμές για παραπλάνηση και παρεμπόδιση ερευνών, εναντίον της ηγεσίας της κυπριακής αστυνομίας, άφησε ο υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου αναφερόταν σε... έρευνες που έκανε η ΚΥΠ σε σχέση με έκθεση που είχαν συντάξει αστυνομικοί, για τουρκοκύπριο ο οποίος πούλησε ακίνητη περιουσία στις ελεύθερες περιοχές χωρίς όμως να μπορεί να το κάνει, αφού διέμενε μόνιμα στα κατεχόμενα και σφαιτεριζόταν περιουσία ελληνοκυπρίων.

Οι δύο αστυνομικοί στην έκθεση τους είχαν αναφέρει ότι ο τουρκοκύπριος έμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές και δεν κατείχε ελληνοκυπριακή γη στα κατεχόμενα.

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο αστυνομικών βρέθηκαν συνολικά 50.000 ευρώ που εκτιμάται ότι αποτελούν χρήματα από δωροδοκία για να συντάξουν την έκθεση. Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και συνελήφθησαν ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα εναντίον τους η οποία έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις, αφού υπάρχουν καταγγελίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου), επιχειρηματιών και άλλων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός, όπως είπε, «ότι κάποιοι επιδίωξαν, είτε να παραπλανήσουν, είτε να δώσουν κακή πληροφόρηση, είτε ακόμα να αφήσουν πληροφορίες να κυκλοφορούν, που πιθανόν ακόμα και να επηρέαζαν την υπόθεση».

Είπε πως «αυτά τα φαινόμενα σίγουρα θα πρέπει να σταματήσουν, αν θέλουμε κάποιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και δυστυχώς τέτοια συμβάντα παρατηρούνται να προκύπτουν ακόμα και από την ηγεσία της Αστυνομίας».