Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Λάρισα: Σύλληψη 2 μελών διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπόρων

Η Σόφια της Βουλγαρίας ήταν ο τελικός προορισμός τού μεγάλου φορτίου με λαθραία τσιγάρα που εντόπισαν προ ημερών οι διωκτικές αρχές σε νταλίκα στα παλιά διόδια των Τεμπών στη Λάρισα. 

Συνολικά κατασχέθηκαν ...544.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 1,8 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ένας 32χρονος κι ένας 48χρονος, οι οποίοι φέρονται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων. Το δίκτυο των λαθρεμπόρων εκτιμάται ότι δραστηριοποιείται στη διακίνηση τσιγάρων από το Κόσοβο και την Αίγυπτο προς την Ελλάδα, τη Βουλγαρία κι άλλες χώρες.

Το »κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας εντόπισαν νταλίκα, την οποία οδηγούσε ο 32χρονος, με επικαθήμενο κοντέινερ που ήταν σφραγισμένο με μολυβδοσφραγίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του κοντέινερ βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα πίσω από φύλλα μονωτικού υλικού 1.089 κιβώτια τα οποία περιείχαν 544.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, πάνω στα οποία υπήρχαν αυτοκόλλητα με φερόμενες χώρες προέλευσης τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Αίγυπτο.

Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη στη Λειβαδιά και ο 48χρονος, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος παρέλαβε από την Ελευσίνα το παράνομο φορτίο προκειμένου να το μεταφέρει στη Σόφια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας απ” όπου παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.