Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οι άγνωστοι διάλογοι του Σόιμπλε στην Αθήνα

Την Γερμανική απαίτηση να μην γίνουν εκλογές στην Ελλάδα μετέφερε ο υπουργός οικονομικών της χώρας Β. Σόιμπλε κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, σύμφωνα με τη «Real News».

«Θα αντέξει η κυβέρνηση;» ρωτούσε τους ...συνομιλητές του από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μέχρι τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Ξεχάστε τις εκλογές και προχωρήστε το πρόγραμμα» έλεγε διαρκώς πίσω από τις κλειστές πόρτες στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα.

Μάλιστα αν και δημοσίως ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση για κούρεμα, ωστόσο στις κατ” ιδίαν συναντήσεις του έλεγε ότι πρέπει πρώτα να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά το κούρεμα του χρέους.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις παροτρύνσεις Σόιμπλε ήρθε η απειλή του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω του Τάκη Μπαλτάκου προς τους βουλευτές ότι αν δεν ψηφιστεί κρίσιμο νομοσχέδιο η κυβέρνηση θα πάει αμέσως σε εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει δεκτή την απαίτηση των Γερμανών, αφού όσο και αν δεν τις θέλουν στο Βερολίνο, την απόφαση λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.