Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τουρκία: Γιατί αυτοκτόνησαν έξι αστυνομικοί

Τι αναφέρουν συνδικαλιστές της αστυνομίας

Παλιοδουλειά… Μέχρι και 120 ώρες σερί παραμένουν στους δρόμους οι Τούρκοι αστυνομικοί, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές τους.

Έξι αστυνομικοί ...έχουν αυτοκτονήσει από τότε που άρχισε η κατάληψη στο Πάρκο Γκεζί της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Φαρούκ Σεζέρ, πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών της Τουρκίας.

Οι αστυνομικοί που είχαν μεταφερθεί από άλλες πόλεις για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη και αλλού, «κοιμόντουσαν σε παγκάκια, ασπίδες ή χαρτόνια λόγω της αδυναμίας του κράτους να τους προσφέρει στέγη»ισχυρίστηκε ο Σεζέρ.

Και τόνισε: «Η βία που αντικρίζετε τελικά είναι ο αντικατοπτρισμός της βίας την οποία έχουν υπομείνει οι αστυνομικοί. Δεν υπόκεινται μόνο στη βία των διαδηλωτών, αλλά και σε αυτή της αδιάκοπης εργασίας 120 ωρών, τρεφόμενοι με μπαγιάτικο ψωμί και φαγητό. Οι αστυνομικοί υπόκεινται ήδη στη βία που ενυπάρχει στο κατεστημένο».

«Βράζουμε από μέσα μας όταν βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες (σσ: της αστυνομίας να κοιμάται σε δύσκολες συνθήκες). Ως ένωση, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε μόλις λήξουν οι διαδηλώσεις στο Γκεζί είναι να πάρουμε τις φωτογραφίες αυτές και τα λοιπά πειστήρια και να καταθέσουμε μήνυση στην εισαγγελία. Σας λέω, το να θέτεις τους αστυνομικούς σε συνθήκες σαν αυτές ισοδυναμεί με εθνική προδοσία», είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, καταλήγοντας : «Κάθε ασέβεια απέναντι στους αστυνομικούς και τα σώματα ασφαλείας θα έσβηνε με φυσικό τρόπο αν οι πολίτες έβλεπαν τους αστυνομικούς να κοιμούνται στο πάτωμα ή πάνω στις ασπίδες τους».

Ως γνωστόν οι Τούρκοι αστυνομικοί έχουν γίνει στόχος σκληρότατης κριτικής – ακόμη και από στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) -, για την υπερβολική χρήση βίας, χημικών και αντλιών νερού, τακτική που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον τριών διαδηλωτών.