Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πιέσεις της Κομισιόν στη Γαλλία για μεταρρυθμίσεις

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, επανέλαβε τις πιέσεις προς τη Γαλλία ώστε η χώρα να λάβει τελικά την παράταση των δύο ετών που έχει ζητήσει για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%.

Ο Φρανσουά Ολάντ, του οποίου η δημοτικότητα ένα χρόνο μετά την εκλογή του... στην Προεδρία βρίσκεται στο ναδίρ, δέχεται ισχυρές πιέσεις να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του για μεταρρυθμίσεις.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, με τον οποίο συναντήθηκε ο Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι τα δύο χρόνια, αν τελικά δοθούν, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τη Γαλλία για να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τις οποίες εξαρτάται η μελλοντική ανάπτυξη.

Μάλιστα επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε το πρωί σε γαλλικό ραδιόφωνο ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημαντικό έλλειμμα ανταγωνιστικότητας.

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ απέκρουσε τις κατηγορίες λέγοντας ότι έχουν γίνει ήδη μεταρρυθμίσεις, αλλά «έχουμε κι άλλες να κάνουμε. Όχι επειδή μας το ζητά η Κομισιόν, όχι επειδή το διαπραγματευόμαστε, αλλά επειδή είναι προς το συμφέρον μας», τόνισε.

Πέραν της δημοσιονομικής προσαρμογής, Ολάντ και Μπαρόζο τόνισαν την ανάγκη να υιοθετηθούν πολιτικές που θα δωσουν ώθηση στην ανάπτυξη ώστε να καταπολεμηθεί η μάστιγα της ανεργίας, κυρίως των νέων.