Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Προκλητικός ο Ολλανδός: «Τον μαχαίρωσα γιατί μου επιτέθηκε»

Προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ του ξενοδοχείου στην Ανισσαρά Χερσονήσου Κρήτης, που προσπάθησε να σκοτώσει με μαχαίρι τον 11χρονο από τη Ρωσία, που έκανε διακοπές στο νησί με τη μητέρα του.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ...που τον συνέλαβαν ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκε το παιδάκι όταν διαπίστωσε ότι του είχε κλέψει τον φορητό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο και πως απειλήθηκε από τον ανήλικο. Μάλιστα ανέφερε ότι όταν έφυγε από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που πέταξε τον 11χρονο, νόμισε ότι ήταν νεκρός…

Ούτε μια εβδομάδα δεν είχε κλείσει ως ανιματέρ στο ξενοδοχείο ο 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος ομολόγησε την φονική επίθεση.

Όταν το παιδί διαπίστωσε την κλοπή, εντόπισε τον 20χρονο κοντά στο ξενοδοχείο να κρατάει τα κλοπιμαία και του ζήτησε να τα επιστρέψει.

Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ο δράστης εκνευρίστηκε από την επιμονή του μικρού κι έτσι τον παρέσυρε στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το ξενοδοχείο, με το πρόσχημα να του επιστρέψει τα κλοπιμαία.

Μόλις έφτασαν, όμως, άρχισε να τον χτυπά πολλές φορές με έναν σουγιά και, όταν τον είδε να σωριάζεται αιμόφυρτος, τον εγκατέλειψε αβοήθητο.

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, όταν άρχισε η κινητοποίηση για την αναζήτηση του ανήλικου Ρώσου, συμμετείχε και ο ίδιος στις έρευνες εντοπισμού του.

Σε μια προσπάθειά του ωστόσο να ξεφύγει πηδώντας από τον φράχτη του ξενοδοχείου, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον κράτησαν ως ύποπτο. Στη συνέχεια όταν βρήκαν τα κλοπημαία στο σακίδιό του, τον συνέλαβαν.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 20χρονος είχε περάσει στην περιοχή τις περσινές και τις προπερσινές του διακοπές ενώ φέτος του προτάθηκε από τον προϊστάμενο του, ανιματέρ του ξενοδοχείου, να πιάσει δουλειά ως ανιματέρ – κλόουν στην ομάδα του. Πράγματι, ο 20χρονος Ολλανδός ξεκίνησε δουλειά, δοκιμαστικά, την περασμένη Παρασκευή.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της, με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του 11χρονου, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου αναφέρει ότι «Ο συγκεκριμένος δράστης ήταν αλλοδαπός εξωτερικός συνεργάτης του Ξενοδοχείου, και ήταν υπό δοκιμή για πρόσληψη».

Η είδηση της παρολίγον δολοφονίας του νεαρού τουρίστα, όπως ήταν αναπόφευκτο, έχει αρχίσει να κάνει το γύρο των διεθνών ΜΜΕ.

Το αμερικανικό Sky News, μεταδίδοντας την είδηση, αναφέρει ότι το περιστατικό «έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές και παλεύοντας με την βαθιά ύφεση, η χώρα ελπίζει για μια συρροή τουριστών αυτό το καλοκαίρι, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της οικονομίας της».