Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Από 73 φορείς ξεκινούν οι απολύσεις στο Δημόσιο

Από 73 φορείς – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί από το τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε προταθεί η κατάργησή τους θα ξεκινήσουν, οι απολύσεις των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014.

Αν και η λίστα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται , κυρίως, για ....μικρά Ινστιτούτα, αθλητικά κέντρα κλπ για πολλά από τα οποία πάντως υπάρχουν ενστάσεις από τα αρμόδια υπουργεία και γι’ αυτό θα γίνει και πάλι αξιολόγηση – εξπρές σκοπιμότητας της ύπαρξής τους.

«Λουκέτο» σε διψήφιο αριθμό φορέων έως τον Ιούνιο

Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι θέμα των υπουργείων και γενικότερα της κυβέρνησης και όχι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ποια ΝΠΙΔ θα καταργηθούν, καθώς δεν ανήκουν σ’ εμάς».

Στόχος πάντως, είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε μέχρι τον Ιούνιο που θα επανέλθουν οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχει κλείσει διψήφιος αριθμός φορέων και να έχουν οδηγηθεί είτε σε απόλυση με αποζημίωση είτε σε εθελούσια έξοδο με την εξαγορά τριών πλασματικών ετών, οι υπάλληλοί τους.

Δημόσιο: «Κλείνει» και τυπικά στη συνάντηση Στουρνάρα – Τόμσεν

Το θέμα του δημοσίου που αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ αναμένεται να «κλείσει» και τυπικά κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον επικεφαλής της τριμερούς Π. Τόμσεν.