Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

H Λευκωσία επείγεται για την γεώτρηση στο οικόπεδο 12

Την επείγουσα σημασία για την Λευκωσία της επιβεβαιωτικής γεώτρησης από την εταιρία Noble στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ υπογράμμισε ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος είπε ...ότι από τη στιγμή που υπάρχει επιβεβαίωση και πιστοποιηθούν τα κοιτάσματα «μπορεί να ανακηρυχθούν εμπορεύσιμα και θα έχουν μια συγκεκριμένη αξία».

Ο υπουργός, ο οποίος σχολίαζε την άρνηση της τρόικας να συμπεριλάβει στους υπολογισμούς της τα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας από το φυσικό αέριο, είπε ότι «ακριβώς είναι για αυτό το λόγο που πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα με την επιβεβαιωτική γεώτρηση».

Σε ερώτηση μέχρι πότε είναι υποχρεωμένη η Noble να προβεί στην επιβεβαιωτική γεώτρηση με βάση και το συμβόλαιο της, ο υπουργός είπε ότι το συμβόλαιο λέει μέχρι τον Οκτώβριο, όμως, θα τους συναντήσουμε την ερχόμενη βδομάδα και θα δούμε ακριβώς ποια είναι τα πλάνα τους για το πώς θα προχωρήσουν.

Κληθείς να πει κατά πόσο το θέμα πρόσθετων αποθεμάτων φυσικού αερίου στο τεμάχιο 12 θα είναι στα θέματα συζήτησης με τη Noble, ο υπουργός απάντησε καταφατικά.