Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Υπομνήματα κατέθεσαν στην Προανακριτική οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών μιλούν για ατυχείς συμπτώσεις και υποστηρίζουν ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί τους υπερκαλύπτονται.

Αβάσιμες χαρακτηρίζουν τις υποψίες που τους βαραίνουν για τέλεση αξιόποινων πράξεων οι ....τέσσερις στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με γραπτά τους υπομνήματα προς την Προανακριτική Επιτροπή, που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών μιλούν για ατυχείς συμπτώσεις, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί τους υπερκαλύπτονται και εξηγούν ότι δεν θα παρουσιαστούν ενώπιον των μελών της Επιτροπής, καθώς έχουν, ήδη, καταθέσει ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς και κάθε απάντησή τους δυνατόν να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον τους.

Η Προανακριτική θα συνεδριάσει το απόγευμα και θα εξετάσει πώς θα χειριστεί την υπόθεση από εδώ και πέρα.

Τα υπομνήματα των στενών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, συνοδεύονται και από τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσαν η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο γαμπρός της Ανδρέας Ρωσσώνης προς τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Σημειώνεται ότι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση δημοσίου εγγράφου, με σκοπό προσπορισμό αθέμιτου οφέλους, με ζημιά σε βάρος του δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος της φοροδιαφυγής με φόρο άνω των 150.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις έγγραφες καταθέσεις τους προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίες έχουν σταλεί και στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Συμεών Σικιαρίδης και η σύζυγος του Ελένη Παπακωνταντίνου αναφέρουν μεταξύ άλλων: – «Όπως προκύπτει από τα προσαγόμενα εκκαθαριστικά σημειώματα της ελληνικής φορολογικής αρχής, από το έτος 1987 που υποβάλουμε κοινή δήλωση, τα εισοδήματά μας ανέρχονται μέχρι την 31.12.11 σε 5.725.441 ευρώ συνολικά και μέχρι τη χρήση του έτους 2007 σε 4.172.816 συνολικά. Υπερκαλύπτουν, δηλαδή, το ποσό του λογαριασμού που έδωσε λαβή στην έρευνα. Διευκρινίζεται δε ότι στα πιο πάνω περιλαμβάνεται και ποσό 70.946.330 δρχ. που εισεπράχθη από την πώληση της REX.

- Η τροφοδότηση του λογαριασμού έγινε από κεφάλαια τα οποία σωρεύσαμε με το πέρασμα των ετών από αμοιβές διεθνών δικηγορικών υποθέσεων.

- Προκύπτει ότι το νομίμως φορολογηθέν εισόδημά μας καλύπτει πολλαπλασίως το ποσό της κρίσιμης αποτίμησης του επίμαχου λογαριασμού».

Σε άλλο σημείο αναφέρονται στις σχέσεις τους με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Δεν διατηρούσαμε δεσμούς συντροφιάς μαζί του, συνδέθηκε με πολιτικό χώρο, έχουμε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Η ανάμειξή του στην πολιτική και μάλιστα στην περιφέρεια της Κοζάνης με το ΠΑΣΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα οι σχέσεις μας να κρατηθούν σε απόσταση. Δεν τον στηρίξαμε πολιτικά εκεί».

Και σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι: «Ο ξάδελφός μας είχε αυτοδυνάμως προς περιφρούρηση της δικής του πολιτικής φυσιογνωμίας λόγο να μη θέλει να συνδέεται το όνομά του με λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα. Μάλιστα δε, σήμερα σε εποχή που η χώρα μαστίζεται από ανέχεια. Συνεπώς και να ήθελε υποτεθεί ότι – πράγματι- ο πρώην υπουργός Οικονομικών νόθευσε κείμενο που εξέθεσε σε αρνητική κριτική το όνομά του, είχε στήριγμα αυτοτελές για να ενεργήσει έτσι. Χωρίς, δηλαδή, να απαιτείται προς παρακίνησή του οποιαδήποτε παραίνεση οιουδήποτε».

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ότι από τα παραστατικά της ALPHA Bank, με ημερομηνία 1.2.05, αποδεικνύεται ότι μετέφερε τα ποσά που είχε στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας και δη 715.112,47 ευρώ και 113.581,94 δολ. ΗΠΑ στην ALPHA Bank στην Ελλάδα και από τότε ο λογαριασμός του έκλεισε.

«Άρα, το γενικώς θρυλούμενο, ως περίεργο, ότι ο λογαριασμός αυτός άνοιξε και έκλεισε αυθημερόν, δεν είναι αληθές», τονίζει.

Πηγή: voria.gr