Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κ. Χατζηδάκης: «Τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν»

«Στην τελική ευθεία» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την επανέναρξη των έργων των αυτοκινητόδρομων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έγινε δεκτός την Τρίτη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το υπουργείο... μπαίνει τώρα σε φάση συγκομιδής.

«Είναι τα χρονοδιαγράμματα, τα τοποδιαγράμματα, η προσπάθεια που κάνουμε.Είμαστε πια σε μια φάση συγκομιδής.Ξέρετε, στο Υπουργείο αυτό δεν μπορεί να φανεί αμέσως η δουλειά.Πρέπει να σπείρεις πρώτα για να θερίσεις μετά.Τώρα μπαίνουμε στη φάση της συγκομιδής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης

Όπως είπε, τώρα γίνεται η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες αν και, όπως πρόσθεσε, υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες.

«Αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο» σημείωσε.

Όσον αφορά στη συνολική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να καταστεί δυνατή η επανέναρξη των έργων, τόνισε πως αυτή «θα συμβολίσει, σε κάποιο βαθμό, και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Ενημερώνοντας τον κ. Παπούλια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, με δεδομένες τις παλιότερες δηλώσεις του υπουργού περί επανέναρξης των έργων τον Απρίλιο, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε:

«Προσπαθούμε να πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, γιατί είναι αναγκαίο για το πρόβλημα. Είναι 25.000 θέσεις εργασίας, αλλά είναι και αυτό που θα σημάνει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».Πηγή: protothema.gr