Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μας Θέλουν Εγκεφαλικά Νεκρούς‏

Το μεσημέρι της Τρίτης 5-3-2013, γνωστοποιήθηκε προς το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης το υπ’ αριθμ. πρωτ. 3313/1-03-2013 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα τις νέες αναδιαρθρώσεις του Ιδρύματος.

Το τμήμα ....Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας τελικά συγχωνεύεται με Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο. Αυτό δηλώνει ότι παρέβλεψαν όλες τις ενέργειες και δράσεις των φοιτητών, όλους τους αγώνες για να αποδείξουν ότι είναι το μοναδικό τμήμα ηλεκτρονικού μάρκετινγκ. Αγνόησαν τελείως το αίσθημα της αλληλεγγύης και ένωσης της τοπικής κοινωνίας με τους φοιτητές της πόλης τους.

Φτάνει πια να μας καταστρέφετε!
Σφραγίζουν το μέλλον των φοιτητών, από εξειδικευμένους τους θέλουν ανειδίκευτους και άεργους. Υποβαθμίζουν την τοπική κοινωνία, εκτός από τμήματα συγχωνεύουν ένα κοινό μέλλον για όλους, όπως το θέλουν εκείνοι.
Ήρθε η στιγμή να δράσουμε πιο δυναμικά, το ΤΕΙ μαζί με την κοινωνία της Ιεράπετρας δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα συνεχίσουν κινητοποιήσεις μεγάλης απήχησης, οι φωνές θα γίνουν πιο δυνατές!!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο νέο σχέδιο "Αθηνά"! Αντιστεκόμαστε σε εκείνους που θέλουν την κοινωνία μαριονέτες!


Το παράξενο είναι ότι ενώ το έγγραφο αυτό πρωτοκολλήθηκε στο Υπουργείο την Παρασκευή 1-3-2013 γνωστοποιήθηκε προς το Συμβούλιο του Ιδρύματος την Τρίτη 5-3-2013. Επίσης παράξενο είναι το γεγονός ότι την ίδια μέρα, το απόγευμα, αναρτήθηκε η τελική πρόταση του σχεδίου "Αθηνά" , από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η τελική αυτή πρόταση του σχεδίου "Αθηνά" είναι αυτή που θα βρεθεί και την Τετάρτη 6-03-2013 ενώπιων της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία υπάρχουν διαφορές με το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου. Μετά από αυτήν την νέα ενημέρωση, το τμήμα Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης μένει στο Ηράκλειο.

Σε τι σημείο θέλουν πια να μας φτάσουν; Θέλουν να μας κάνουν εγκεφαλικά νεκρούς!
Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα του επίσημου εγγράφου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Θέμα : «Συμπλήρωση και επικαιροποίηση στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 1246/6-02-2013 υποβληθέν ερώτημα για διατύπωση γνώμης σχετικά με το «Σχέδιο ΑΘΗΝΑ - Για την αναδιάρθρωση των
Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ως προς συγχωνεύσεις Τμημάτων στο Ίδρυμα προτείνονται οι ακόλουθες περιπτώσεις:
Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 527 και επωνυμία ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 567 και επωνυμία ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ με έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 552 και επωνυμία ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 535 και επωνυμία ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ με κατευθύνσεις 1. Φυτικής Παραγωγής, 2. Ζωικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ με έδρα τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ.
Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 526 και επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 593 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ με κατευθύνσεις 1) Διοίκηση Επιχειρήσεων 2) Μάρκετινγκ και 3) Τουριστικών Επιχειρήσεων με έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 611 και επωνυμία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 593 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ με κατευθύνσεις 1) Διοίκηση Επιχειρήσεων 2) Μάρκετινγκ και 3) Τουριστικών Επιχειρήσεων με έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 725 και επωνυμία ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ μετονομάζεται σε ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2. Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ με έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 751 και επωνυμία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 593 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του Τ.Ε.Ι.ΚΡΗΤΗΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ με κατευθύνσεις 1) Διοίκηση Επιχειρήσεων 2) Μάρκετινγκ και 3) Τουριστικών Επιχειρήσεων με έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Τα μέλη ΔΕΠ του εν λόγω τμήματος μεταφέρονται με απόφαση του Ιδρύματος και στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου725 και επωνυμία ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2. Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ με έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικό δελτίου 453 και επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ καταργείται την 31η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 469 και επωνυμία ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ το οποίο ορίζεται ως καθολικός διάδοχος. καθώς και τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται με απόφαση του Ιδρύματος στα ακόλουθα τμήματα με κωδικούς μηχανογραφικού δελτίου του ίδιου Ιδρύματος: 469 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ, 532 ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Τα τμήματα με κωδικούς 2019 & 2020 και επωνυμία ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ αντίστοιχα του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ καταργούνται. Το πάσης φύσεως προσωπικό κατανέμεται με απόφαση του Ιδρύματος.