Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Βόρειο Ιράκ: Απελευθερώθηκαν οκτώ τούρκοι όμηροι

Σχετική έκκληση απηύθυνε ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι αντάρτες του ΡΚΚ απελευθέρωσαν οκτώ Τούρκους στο βόρειο Ιράκ τους οποίους κρατούσαν εδώ και δυο χρόνια, ανακοίνωσε κούρδος βουλευτής της Τουρκίας που συμμετείχε στην ...αντιπροσωπεία στην οποία παραδόθηκαν οι πρώην κρατούμενοι.

Οι οχτώ αφέθησαν ελεύθεροι ύστερα από έκκληση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚΑμπντουλάχ Οτσαλάν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επανελήφθησαν τον Δεκέμβριο με την “Αγκυρα, σύμφωνα με αναφορές προσώπων κοντά στη διαδικασία που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μας παρέδωσαν τους κρατουμένους αυτούς σώους και αβλαβείς κοντά στο Ντοχούκ (ιρακινό Κουρδιστάν)» ανέφερε ο Χουζαμετίν Ζεμπερλίογλου, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.

Οι οκτώ, υπάλληλοι και στρατιωτικοί, είχαν συλληφθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ζεμπερλίογλου, θα μεταφερθούν οδικώς ως τα ιρακινο-τουρκικά σύνορα του Χαμπούρ, κοντά στην τουρκική πόλη Τσιζρέ, όπου θα συναντήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Κυβερνητικές και κουρδικές πηγές εκτιμούν ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα απευθύνει στις 21 Μαρτίου, με την ευκαιρία του κουρδικού Νέου “Ετους, έκκληση για κατάπαυση του πυρός και για πλήρη κατάθεση των όπλων ως τον Αύγουστο.