Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οικολόγος ευρωβουλευτής καταδικάστηκε στη Γαλλία


Αμετάκλητη κατέστη χθες η καταδίκη των οκτώ «αυτόκλητων θεριστών» της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων και ο Οικολόγος ευρωβουλευτής Ζοζέ Μποβέ, οι οποίοι κατέστρεψαν το 2008 το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της εταιρείας Monsanto, καθώς το ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχαν καταθέσει.

Ο Μποβέ, μιλώντας στο Reuters, είπε...
ότι αναμένει να λάβει επισήμως γνώση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να αποφασίσει εάν θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρωτόδικα, το 2011, οι οκτώ κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν για τυπικούς λόγους. Όμως τον Φεβρουάριο του 2012 το εφετείο του Πουατιέ τους καταδίκασε επειδή θέρισαν δύο πειραματικές καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto, τον Αύγουστο του 2008, στο Σιβό και το Βαλντιβιέν.

Στον Μποβέ επιβλήθηκε ποινή 200 ημερών εξαγοράσιμη προς 6 ευρώ και σε άλλους 3 συγκατηγορούμενούς του ποινή 100 ημερών εξαγοράσιμη επίσης προς 6 ευρώ. Οι υπόλοιποι πέντε καταδικάστηκαν σε καταβολή προστίμου από 300 έως 600 ευρώ.

Παράλληλα, όλοι μαζί θα πρέπει να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 135.700 ευρώ στην εταιρεία και 38.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος.

Ο Μποβέ είχε δηλώσει ότι θεωρεί «απίθανο» να καταδικαστεί για μια ενέργεια του σε ένα κτήμα που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει καλλιεργηθεί «δεδομένου ότι οι δοκιμές των γενετικά τροποποιημένων ειδών απαγορεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2008».