Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οδεύει προς πρόωρες βουλευτικές εκλογές η Βουλγαρία

Επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η τρίτη – κατά σειρά- κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη στη Βουλγαρία, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (ΚΔΕ),ανοίγοντας το δρόμο για τη διάλυση της Βουλής, το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Με την επιστροφή της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης..., εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια συζήτησης για εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της υπάρχουσας Βουλής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΚΔΕ Λουτφί Μεστάν, στη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Βούλγαρο πρόεδρο.

Ο κ. Πλέβνελιεφ αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στον «απολογισμό» των διαβουλεύσεων που είχε με τις κύριες πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της ανάθεσης της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης και ανακοίνωσε ότι στις 13 Μαρτίου θα αναγγείλει τη συγκρότηση και τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ώστε να τηρηθεί η συνταγματική εντολή για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός της δίμηνης προθεσμίας από τη διάλυση της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεστάν περιέγραψε τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας στη χώρα έως την ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη, ως απαραβίαστα πλαίσια, εντός των οποίων πρέπει κινούνται οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.