Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σε φυλακή ανηλίκων τη Μ. Πέμπτη ο Πάπας

Στη φυλακή ανηλίκων Casal del Marmo, στα περίχωρα της Ρώμης θα τελέσει ο Πάπας Φραγκίσκος τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης την επόμενη εβδομάδα.

Στη διάρκεια της λειτουργίας....
, ο πάπας πλένει και φιλά τα πόδια 12 πιστών, μία αναπαράσταση της κίνησης ταπεινότητας του Ιησού προς τους αποστόλους του μετά τον Μυστικό Δείπνο.

Όλοι οι προηγούμενοι ποντίφικες τελούσαν τη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης είτε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, είτε στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη στο Λατεράνο, τον καθεδρικό ναό όπου εδρεύει ο πάπας ως Επίσκοπος της Ρώμης. Οι εκπρόσωποι του Βατικανού δήλωσαν ότι δεν μπορούν να θυμηθούν κάποια φορά που η λειτουργία να τελέστηκε αλλού.

Ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο πρώην καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, τελούσε συχνά τη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης σε κάποια φυλακή, ή νοσοκομείο, ή οίκο ευγηρίας ή ίδρυμα για απόρους.

Η Μεγάλη Εβδομάδα του φετινού Καθολικού Πάσχα ξεκινά στις 24 Μαρτίου με την Κυριακή των Βαΐων και τελειώνει την Κυριακή του Πάσχα, 31 Μαρτίου.