Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

7 δις ευρώ κόστισαν στο κράτος οι νέοι άνεργοι το 2011! Και η κυβέρνηση συνεχίζει να αυξάνει την ανεργία…

Μα το είχε πει ο Παπανδρέου… Στόχος μας ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια, με τον στόχο να επιτυγχάνεται και με το παραπάνω στα στοιχεία Ιουλίου όταν και άγγιξε το 25%!

Ωστόσο, έκθεση της Εurofound, δείχνει ότι το κόστος ανεργίας των νέων στην Ευρωζώνη είναι κάτι παραπάνω από τεράστιο.
Διαβάστε την έκθεση από το euro2day.gr:

Η έκθεση υπολογίζει ότι από το 2008 ...όπου ξέσπασε η οικονομική κρίση ως το 2011 οι νέοι που δεν βρίσκονται σε απασχόληση, εκπαίδευση ή πρακτική άσκηση(ΝΕΕΤ – Not in epmployment, education or training) έχουν αυξηθεί κατά 18%. Το κόστος των ΝΕΕΤ το 2011 για το σύνολο της Ε.Ε. ανήλθε στα 153 δισ. ευρώ, 34 δισ. ευρώ υψηλότερο σε σχέση με το 2008.

Η έκθεση υπολογίζει το οικονομικό κόστος με βάση τις κρατικές δαπάνες για κοινωνικά επιδόματα και τις απώλειες από τη μη πληρωμή φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Ως ποσοστό του ΑΕΠ, οι οικονομικές απώλειες από τη μη συμμετοχή των νέων στην παραγωγική εργασία αυξήθηκαν κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., από 0,96% το 2008 στο 1,27% το 2011.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα, η επιβάρυνση από την αύξηση των NEET την περίοδο αυτή το 2011 άγγιξε τα 7 δισ. ευρώ περίπου, ποσό που αντιστοιχεί στο 3,28% του ΑΕΠ και αντανακλά αύξηση 76% σε σχέση με το 2008.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει η έκθεση, η Ελλάδα εμφανίζει την περίοδο 2008-2011 τις μεγαλύτερες απώλειες όσον αφορά το οικονομικό κόστος της κατηγορίας αυτής των νέων, μετά τη Ρουμανία.http://olympia.gr