Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κατά 43,15% αυξήθηκε η διακίνηση φορτίων στον ΟΛΘ το εξάμηνο

Νέα μηχανήματα απέκτησε η ΟΛΘ ΑΕ ώστε να εξυπηρετούνται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια τα φορτία που διακινούνται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες παρελήφθησαν τρία ακόμη μηχανήματα - φορτωτές...με κάδο μεγαλύτερο των πέντε κυβικών μέτρων. 

Το κόστος για την προμήθεια των τριών νέων μηχανημάτων διαμορφώθηκε σε 722.416 ευρώ. Έτσι, στη συγκεκριμένη κατηγορία η ΟΛΘ διαθέτει σήμερα οκτώ μηχανήματα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με τη συγκεκριμένη προσθήκη η παραγωγικότητα φορτοεκφόρτωσης χύδην, κυρίως, φορτίων, όπως για παράδειγμα το νικέλιο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σχεδόν διπλασιάζεται.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα στο τμήμα του συμβατικού λιμένα (χύδην ξηρά και γενικά φορτία) η αύξηση της διακίνησης ήταν εντυπωσιακή. Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 (Ιανουάριος - Ιούνιος) η αύξηση ήταν της τάξεως του 43,15% φτάνοντας τους 2.590.223 τόνους. Σημαντικό μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στο transit φορτίο από και προς τις χώρες της Νότιας Βαλκανικής, το οποίο διπλασιάστηκε.
thestival.gr