Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πάνω από 30.000 δεν υπέβαλαν δήλωση

Έληξε σήμερα το πρωί η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους. 

Το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε ...... νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής, με αποτέλεσμα όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους να επιβαρυνθούν με τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις και τις άλλες ποινές που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

Έως χθες είχαν υποβληθεί πάνω από 5.000.000 φορολογικές δηλώσεις. Περίπου 50.000 δηλώσεις υποβλήθηκαν χθες, ενώ άλλες 20.000 εστάλησαν στο σύστημα κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Έτσι υπολογίζεται ότι 30.000 φορολογούμενοι δεν είχαν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους αυτήν ως σήμερα το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τον νόμο, όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους χάνουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος των 5.000 ευρώ και επιβαρύνονται μεταξύ άλλων με μηνιαία προσαύξηση 1% επί του ποσού του φόρου.

Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα μπορούν να υπαχθούν επίσης στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του φόρου σε πολλές μηνιαίες δόσεις.
moneypost.gr