Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Facebook, βελτίωση της ασφάλειας κατά ιών με το Malware CheckpointΕίναι γνωστό ότι με την αύξηση της δημοτικότητας μιας πλατφόρμας ή ενός λειτουργικού συστήματος οι χρήστες έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα:...... το κακόβουλο λογισμικό. ΗFacebook το έχει συνηδειτοποιήσει αυτό και σήμερα παρουσιάζει μια νέα λειτουργία ασφαλείας, το Malware Checkpoint, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να απομακρύνει ιούς και malware προτού εξαπλωθούν.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλώς: μόλις ο χρήστης αντιληφθεί την παρουσία ιού στον υπολογιστή του μπορεί να ενεργοποιήσει το Malware Checkpoint, το οποίο θα κλειδώσει το λογαριασμό του. Έπειτα, μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε το Scan and Repair της McAfee ή το Security Essentials της Microsoft για να απομακρύνει τον ιό από το σύστημα. Στη συνέχεια θα ανοίξει ξανά ο λογαριασμός του.

Τον περασμένο Απρίλη η Facebook παρουσίασε μια νέα σειρά μέτρων για την καταπολέμηση του malware με την επέκταση της «μαύρης λίστας» των URL και τη δημιουργία του Anti-Virus Marketplace.

[via VentureBeat]