Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η Θεσσαλονίκη μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες!Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε τελικά η Θεσσαλονίκη μέσα από την origami κατασκευή του Λευκού Πύργου.

Με πρωτοβουλία της instructor origami Μυρτώς Δημητρίου σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και ...την αντιδημαρχία Νεότητας – Αθλητισμού και Εθελοντών, σε μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου στην πλατεία Αριστοτέλους, χιλιάδες Θεσσαλονικείς συμμετείχαν στο σχηματισμό του Λευκού Πύργου από χάρτινα νούφαρα.

Για την κατασκευή, που είναι συνολικού εμβαδού 403 τετραγωνικών μέτρων, χρειάστηκαν 40.000 νούφαρα, ενώ δούλεψαν συνολικά 10.000 άτομα.

Έτσι, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που διατηρούσε από το 2008 το Χονγκ Κονγκ με 320 τετραγωνικά μέτρα, η origami κατασκευή του Λευκού Πύργου κέρδισε τη θέση της στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές αυτής της διοργάνωσης, που κατόρθωσαν να κάνουν πραγματικότητα αυτόν το μεγαλεπήβολο στόχο», απηύθυνε σε ανακοίνωσή της η Μυρτώ Δημητρίου.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Μακεδονία μέσω: thestival.gr