Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Θλίψη και οργή στον ένα χρόνο από το μακελειό στο ΌσλοΤα θύματα του εθνικιστή Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ τιμά η Νορβηγία σήμερα, σε καθεστώς θλίψης και οργής με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις επιθέσεις του στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια, από τις οποίες βρήκαν το θάνατο 77 άτομα και τραυματίσθηλαν άλλο άλλοι 242…
Δεκάδες πολίτες έφθασαν στο νησί για να προσευχηθούν για τα θύματα και να αφήσουν λίγα λουλούδια.

«Ο δολοφόνος απέτυχε, ο λαός νίκησε» ανέφερε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια τελετής στο Όσλο, έξω από το κυβερνητικό κτήριο που έγινε στόχος του Μπρέιβικ και από το οποίο ξεκίνησε τις επιθέσεις του.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Ούτε μία μέρα δεν πέρασε που να μην μας θυμίζει την τραγωδία. Ας τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών, νιώθοντας χαρά για τη ζωή που έζησαν και τη ζωή που μοιραστήκαμε μαζί τους» πρόσθεσε.

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν και στο νησί Ουτόγια, στο οποίο ο Μπρέιβικ εκτέλεσε 69 νέους, μέλη της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

star.gr