Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κύπρος: Δεν θέτουμε «κόκκινες γραμμές» στις διαβουλεύσεις με την τρόικαΗ κυβέρνηση δεν έχει «κόκκινες γραμμές», σε ότι αφορά στις συζητήσεις με τους τεχνοκράτες της τρόικας, για τους όρους της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή.

Ο κ. Σιαρλή, σε δηλώσεις ...στο ΡΙΚ , επεσήμανε ακόμα ότι στο παρόν στάδιο θα γίνει διαβούλευση και όχι διαπραγμάτευση, η οποία θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Είπε ότι στην προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας, αλλά και στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, στόχος ήταν η συγκέντρωση στοιχείων και η διαμόρφωση άποψης. Στην παρούσα επίσκεψη, σημείωσε, στόχος των μελών της τρόικας είναι να επισημάνουν τους τομείς, για τους οποίους κατά την κρίση τους, χρειάζεται να γίνει συζήτηση και διαβούλευση, ώστε να επιτύχουν συγκλίσεις με την κυβέρνηση, εκεί που υπάρχει διάσταση απόψεων.

Ανέφερε ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο θέμα του χρηματοπιστωτικού τομέα και στο ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστεί, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν μακρο-οικονομικά πλαίσια. Σε ότι αφορά τα διακρατικά δάνεια, ανέφερε ότι οι βολιδοσκοπήσεις έγιναν εδώ και καιρό, αλλά εφόσον δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη η κυβέρνηση προχώρησε με αίτημα στον Μηχανισμό Στήριξης.

Η κυβέρνηση, κατέληξε, προχωρεί με τη διευθέτηση αυτή και, εάν προκύψει κάτι νεότερο, θα συζητηθεί. Σήμερα, εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν επαφές στην Κεντρική Τράπεζα και αύριο στο Υπουργείο Οικονομικών.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ