Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ανησυχεί η Γαλλία για μετακινήσεις χημικών όπλων στη ΣυρίαΗ γαλλική κυβέρνηση εξέφρασε «την ανησυχία της» αναφορικά με «τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για μετακινήσεις χημικών όπλων στη Συρία από το καθεστώς (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ», ως προς τις οποίες διευκρίνισε ότι «αναζητεί την αυθεντικότητά τους».

«Με ανησυχία λάβαμε πληροφορίες ότι...... γίνονται μετακινήσεις χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ. Είναι φήμες ή πληροφορίες, προσπαθούμε πάντως να τις επαληθεύσουμε. Είναι πολύ ανησυχητικό», ανέφερε στη δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό. Συγχρόνως, η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη όσα δηλώνει για τα συριακά χημικά όπλα ο πρώην πρεσβευτής της Δαμασκού στη Βαγδάτη, ο Ναουάφ Φαρές, που αυτομόλησε την 11η Ιουλίου.

«Θα χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα το καθεστώς (Άσαντ), αν νιώσει ότι απειλείται από τον λαό», δήλωσε ο Φαρές μιλώντας στο BBC.

Το Σαββατοκύριακο, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal είχε επίσης δημοσιεύσει την πληροφορία ότι γίνονται στο εσωτερικό της Συρίας μετακινήσεις φορτίων χημικών όπλων -όπως το υψηλά τοξικό σαρίν, το κυάνιο και το ‘αέριο της μουστάρδας’–, επικαλούμενη πηγές δυτικής αντικατασκοπείας.

Τέλος, για τη συριακή κρίση η Γαλλία κατέστησε σαφές ότι ευνοεί την υιοθέτηση από το 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ «απόφασης για τη συριακή κρίση, που να συνδεθεί με δεσμευτικές κυρώσεις -κατά του καθεστώτος στη Δαμασκό-, τις οποίες προβλέπει το 7ο κεφάλαιο του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ».