Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Δυτ. Αυστραλία: «Αφήστε μας να σκοτώσουμε τους λευκούς καρχαρίες»



Θετικό το υπουργείο Αλιείας μετά τη νέα καταβρόχθιση σέρφερ.

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία ο τραγικός θάνατος του 24χρονου σέρφερ Μπεν Λίντεν, από τα σαγόνια ενός μεγάλου λευκού καρχαρία, κοντά στις ...... ακτές της νήσου Γουέτζ, 100 ναυτικά μίλια βόρεια του Περθ.

Οι δυτικές ακτές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν έτσι την φήμη τους ως η περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά σε επιθέσεις καρχαριών παγκοσμίως.

Η θανατηφόρα επίθεση είναι η πέμπτη από μεγάλο λευκό μέσα στο τελευταίο έτος: οι επιθέσεις κατά λουομένων από λευκούς καρχαρίες έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε οι τοπικές αρχές της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας ζήτησαν επίσημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καταργήσει το νόμο που απαγορεύει την αλιεία (διάβαζε: θανάτωση) του μεγάλου λευκού καρχαρία.

Ο Υπουργός Αλιείας της Αυστραλίας, Νόρμαν Μουρ, εμφανίστηκε θετικός απέναντι στο αίτημα, καθώς δήλωσε πως ο αυξανόμενος αριθμός θανατηφόρων επιθέσεων «είναι άκρως ανησυχητικός» και πως πλέον «κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη». Προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις πλήττουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας, ο Υπουργός Αλιείας επεσήμανε ότι θα πιέσει την κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση εμπορικής, αλλά και ερασιτεχνικής αλιείας του λευκού καρχαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 1990 που αποτελεί είδος υπό προστασία στην Αυστραλία, ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί σημαντικότατα.

Η αυστραλιανή κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί από τον νέο θάνατο, καθώς ο 24χρονος κυριολεκτικά καταβροχθίστηκε από τον καρχαρία. Ο μεγάλος λευκός, την παρουσία του οποίου είχαν επισημάνει και άλλοι σέρφερ, 4 ημέρες πριν, και οι οποίοι, λόγω μεγέθους, του είχαν δώσει το όνομα Brutus, υπολογίζεται ότι έφθανε τα 5 περίπου μέτρα σε μήκος.

Στην Αυστραλία, ένα άτομο κατά μέσο όρο ετησίως σκοτώνεται από καρχαρία. Η αύξηση, ωστόσο, του αριθμού των επιθέσεων είναι πιο πιθανό να οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού των ανθρώπων παρά των καρχαριών, πιστεύει η Μάρτιν Γκάργουντ, υπεύθυνος του Ενυδρείου του Σίδνεϊ, συνυπολογίζοντας πάντα και το γεγονός ότι τα θαλάσσια σπορ σε απομακρυσμένες τοποθεσίες είναι στις μέρες μας πολύ πιο δημοφιλή.