Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πολεμικός πυρετός. Αντιαεροπορικά κα τεθωρακισμένα μετέφερε η Τουρκία στα σύνορα με τη ΣυρίαΗ Τουρκία ενίσχυσε την στρατιωτική της παρουσία κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία στέλνοντας σήμερα στέλνοντας αντιαεροπορικές συστοιχίες εδάφους-αέρος και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη Μαρντίν, στα νοτιοανατολικά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή…

Τραίνα μετέφεραν πολλές αντιαεροπορικές συστοιχίες και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στον σιδηροδρομικό σταθμό Μαρντίν, που έχει τεθεί υπό αυστηρή παρακολούθηση, σύμφωνα με το Ανατολή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν τουλάχιστον πέντε οχήματα που ήταν εξοπλισμένα με αντιαεροπορικές συστοιχίες, όπως έδειξαν οι εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Ο εξοπλισμός θα μοιραστεί σε διάφορες μονάδες που είναι παραταγμένες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο μια τοπική στρατιωτική πηγή.
Οι κινήσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι σύροι εξεγερμένοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τρία από τα επτά φυλάκια στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Πάντως ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, η χώρα του οποίου είναι βασικός σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στη Συρία είναι «ήρεμη».
«Η Συρία είναι ήρεμη», σημείωσε ο Σαλεχί διαβεβαιώνοντας ότι «οι ιρανοί πολίτες που βρίσκονται εκεί δεν έχουν πρόβλημα», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.
Σύμφωνα με τους σύρους εξεγερμένους, ο συριακός στρατός με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων, μάχεται σήμερα εναντίον των θέσεων των ανταρτών με στόχο να επανακτήσει τον έλεγχο συνοικιών της Δαμασκού και του Χαλεπίου.
Η συριακή κρατική τηλεόραση διέψευσε ότι ελικόπτερα βομβαρδίζουν συνοικίες της Δαμασκού: «Είναι εντελώς αβάσιμο, η κατάσταση στη Δαμασκό είναι κανονική, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να καταδιώκουν τους τρομοκράτες σε κάποιους δρόμους της πρωτεύουσας με τη συνεργασία των κατοίκων».
Τέλος, οι σύροι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησε «η μάχη για την απελευθέρωση» του Χαλεπίου, ενώ δεσμεύθηκαν να προστατεύσουν τις μειονότητες, κυρίως τους χριστιανούς και τους αλαουίτες.
Σε βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο YouTube, ο συνταγματάρχης Αμπντέλ Τζαμπάρ αλ Οκάιντι, διοικητής του στρατιωτικού συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) για την επαρχία του Χαλεπίου, ανακοίνωσε «την έναρξη της επιχείρησης που έχει στόχο την απελευθέρωση του Χαλεπίου από τα λερωμένα με αίμα χέρια της ομάδας του Άσαντ».
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο ΕΣΣ δεσμεύεται να «προστατεύσει τους αμάχους», κυρίως «τις μειονότητες – τους χριστιανούς, τους Αρμένιους, τους Ασύριους, τους Κούρδους, τους σιίτες και τους αλαουίτες» σε αυτή την επαρχία.

onalert.gr