Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νέα διοίκηση την επόμενη εβδομάδα



Επισπεύδει τις διαδικασίες η κυβέρνηση για τη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Μητρόπουλου, ο οποίος σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών αφήνει σαφείς αιχμές «για μείωση του κύρους και της αξιοπιστίας του Ταμείου».

Επισπεύδει τις διαδικασίες η κυβέρνηση για... τη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Μητρόπουλου, ο οποίος σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών αφήνει σαφείς αιχμές «για μείωση του κύρους και της αξιοπιστίας του Ταμείου». Ο αντικαταστάτης του θα οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα με τις διαδικασίες, ώστε να επισπεύσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Μια νέα διοίκηση θα εγκατασταθεί εντός της επόμενης εβδομάδας στο Ταμείο», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Μητρόπουλου. Σε αυτήν αναφέρεται πως «η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έδωσε στήριξη στο Ταμείο. Αντίθετα με έμμεσο αλλά συστηματικό τρόπο μείωσε το κύρος και την αξιοπιστία του στα μάτια των πιθανών επενδυτών», προστίθεται. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί αντικαταστάτης για τον κ. Μητρόπουλο αλλά και για τον κ. Κουκιάδη, τέως πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου, που παραιτήθηκε προ ημερών.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αρνείται τις κατηγορίες του κ. Μητρόπουλου, αποδίδοντας στον ίδιο τον κ. Μητρόπουλο τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις και τονίζοντας πως ήξερε πως η κυβέρνηση θα τον αντικαθιστούσε ούτως ή άλλως.




Πηγή: ΕΘΝΟΣ