Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στο τραπέζι η περιστολή δαπανών στην ΠαιδείαΜε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα τον υπουργό Γ. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Χρ. Σταϊκούρα συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, με θέμα ...... «τις εκτιμώμενες νέες παρεμβάσεις», όπως επισημαίνουν κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο των συζητήσεων του υπουργείου Οικονομικών με τα άλλα υπουργεία για την περικοπή 11,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Παιδείας, παρουσίασε τις προτάσεις του για περαιτέρω περικοπές, καθώς ήδη το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εφαρμόζεται. Πάντως οι προτάσεις του υπουργού που αφορούν τόσο την Παιδεία όσο και τον Πολιτισμό δεν είναι στην κατεύθυνση της περικοπής της ποιότητας και της ποσότητας του παραγόμενου έργου.

Περισσότερο βρίσκονται προς την κατεύθυνση περιορισμού δαπανών για δράσεις που δεν είναι απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών εκφράσθηκαν θετικά για το έργο που έχει επιτευχθεί από τον υπουργό Παιδείας προς τη ζητούμενη κατεύθυνση της περιστολής των δαπανών.