Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στο 53% έπεσε η δημοφιλία του Φρανσουά Ολάντ



Ο Γάλλος πρόεδρος πληρώνει ήδη την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Μικρή πτώση γνώρισε η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ μέσα στον Ιούλιο, αποτέλεσμα -όπως εκτιμούν οι αναλυτές- ...... στην κακή κατάσταση της Γαλλικής οικονομίας και στην συνεπακόλουθη αύξηση των φόρων.

Η δημοφιλία του προέδρου, σύμφωνμα με μέτρηση της εταιρείας LH2 που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Le Nouvel Observateur, βρίσκεται στο 53% έναντι 58% τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, αμετάβλητη παρέμεινε η δημοφιλία του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό, στο 56%.

Ο Φρανσουά Ολάντ εξελέγη πρόεδρος στις 6 Μαΐου, με πρόγραμμα το τέλος της ύφεσης και τον περιορισμό της ανεργίας με παράλληλη αύξηση στο εισόδημα των χαμηλόμισθών. Κάτι τέτοιο όμως όχι μόνο δεν έχει γίνει εφικτό ως τώρα, αλλά αντίθετα τα ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι η Peugeot, μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, σκοπεύει να κλείσει το μεγαλύτερο εργοστάσιό της στα παρισινά προάστια.

Νωρίτερα, δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop κατέγραφε ακόμη μεγαλύτερη πτώση της δημοφιλίας του Ολάντ, κατά 7 μονάδες από το 63% στο 56%. Οι δημοσκόποι αναφέρουν ότι ο Ολάντ, σε αντίθεση με τον Σαρκοζί, δεν προικίστηκε με περίοδο χάριτος από την κοινή γνώμη, που έχει κουραστεί από την κρίση.

Σύμφωνα πάντως με τη μέτρηση, ο Φρανσουά Ολάντ προσφέρει περισσότερη αισιοδοξία στους άνδρες παρά στις γυναίκες.