Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αιματηρές συγκρούσεις στη ΝιγηρίαΤουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις δύο τελευταίες ημέρες σε δύο πόλεις της βόρειας Νιγηρίας σε συγκρούσεις που υποκίνησαν οι ισλαμιστές, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Οι αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ μάχονταν με ...... άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην απομονωμένη πόλη Νταματούρου, κοντά στο προπύργιό τους, όλη την Τρίτη, όπως είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο αστυνομικός διευθυντής της Πολιτείας Γιόμπε Πάτρικ Εγκμπουνίβε. Σύμφωνα με την πηγή αυτή στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 34 αντάρτες και έξι αστυνομικοί.

Στην πόλη Καντούνα, επίσης στα βόρεια της χώρας, μουσουλμάνοι και χριστιανοί κάτοικοι συγκρούστηκαν με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών την περασμένη Κυριακή. Ο Αουάλ Σάνι, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή, είπε ότι έχουν καταγραφεί 40 νεκροί και 62 τραυματίες.

Στην κρίση παρενέβη σήμερα ο πάπας Βενέδικτος, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι «τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον των χριστιανών της Νιγηρίας και κάλεσε όλες τις πλευρές να μην προβούν σε πράξεις αντιποίνων.

«Παρακολουθώ με βαθιά ανησυχία τις ειδήσεις από τη Νιγηρία όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις, κυρίως εναντίον χριστιανών, συνεχίζονται», είπε ο ποντίφικας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι άνθρωποι δεν θα ακολουθήσουν το δρόμο της εκδίκησης» αλλά «θα συνεργαστούν για να οικοδομήσουν μια ειρηνική κοινωνία στην οποία θα διασφαλίζεται το δικαίωμα του καθενός να ομολογεί την πίστη του».