Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νέο «όχι» στα ευρωομόλογα από τη Μέρκελ

Τη θέσπιση ευρωομολόγων ως λύση στην κρίση απέρριψε για μία ακόμη φορά η Ανγκελα Μέρκελ, ενώ επανέλαβε τη θέση ότι οι χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες πρέπει να παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση ...... των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η γερμανίδα καγκελάριος έκανε σαφές ότι θέλει τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

Ωστόσο, άφησε να φανεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Μια ημέρα αφότου το Βερολίνο τάχθηκε υπέρ του να δοθεί ένα επιπλέον έτος στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, η Μέρκελ έδειξε διάθεση συμβιβασμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της αντιπολίτευσης και τους εταίρους στην Ε.Ε..

Τέλος, εξήρε τις αυξήσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις στη χώρα της.