Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στο δρόμο και πάλι οι Καναδοί φοιτητές για τα δίδακτρα



Βαθιές διαφωνίες υπήρξαν σήμερα το πρωί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Κεμπέκ και των φοιτητών για την εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση που έχει προκαλέσει η αύξηση των διδάκτρων στα ...... ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ωστόσο οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν αργότερα εντός της ημέρας τις διαβουλεύσεις.

Σε αρκετές πόλεις του Κεμπέκ εκατοντάδες άνθρωποι – χιλιάδες στο Μόντρεαλ – κατέβηκαν ξανά στους δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες για να διαμαρτυρηθούν για τον ειδικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Το κίνημα υποστήριξης στους φοιτητές του Κεμπέκ «CasserolesNight in Canada» που ξεκίνησε πριν από δέκα ημέρες στο Μόντρεαλ, μετά την ψήφιση νόμου που περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση στην επαρχία αυτή, επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, όπου διαδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης στις πόλεις Τορόντο, Ουίνιπεγκ, Κάλγκαρι και Βανκούβερ.

Το κίνημα αλληλεγγύης επεκτάθηκε στο εξωτερικό, κυρίως στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.