Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ναύπλιο: Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Νέοι εκπαιδευτικοί, πήραν την πρωτοβουλία και με την βοήθεια του Δήμου Ναυπλιέων, προχωρούν στις ενέργειες που απαιτούνται για την δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ώστε ...... να παρέχουν αφιλοκερδώς μαθήματα σε άπορους και οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Η πρόταση που αφορά στην δημιουργία ενός «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» το οποίο θα αποβλέπει στην στήριξη και την ενδυνάμωση των οικονομικά αδυνάτων μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκει σύμφωνη και αλληλέγγυα την σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων που με σχετική απόφαση της αναλαμβάνει να προσφέρει την βοήθεια που χρειάζεται ώστε άμεσα να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, με την παραχώρηση αιθουσών και την με κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια από τις δραστηριότητες που έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε. Η εκπαίδευση και το σχολείο δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν περαιτέρω στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος «έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το σύνολο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και σήμερα κάνουμε πράξη την υποχρέωση αυτή. Η κουλτούρα της αλληλεγγύης και της προσφοράς είναι η καλύτερη απάντηση στην κρίση, που τόσο ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία.»

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του στόχου στην επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ έτσι ώστε όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.