Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αρση των κυρώσεων ζητεί το Ιράν για να τεθεί τέλος στην κρίση



Παράθυρο για διέξοδο αφήνουν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών.

Η Τεχεράνη δήλωσε σήμερα ότι η άρση των κυρώσεων θα ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για τον τερματισμό της πυρηνικής διένεξης μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA. 

«Αν η Δύση θέλει ....... πραγματικά να ξεκινήσει η διαδικασία οικοδόμησης της εμπιστοσύνης, τότε το καλύτερο ξεκίνημα θα είναι η άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί. 

Η Δύση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ιρανικό αίτημα και καλεί για πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ο επόμενος γύρος των πυρηνικών συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί στη Βαγδάτη στις 23 Μαΐου. Ο Σαλεχί ωστόσο πρόσθεσε ότι το Ιράν δεν θα θέσει το ζήτημα ως προϋπόθεση για τη σύνοδο στη Βαγδάτη.

«Οι δύο πλευρές εργάζονται τώρα για έναν οδικό χάρτη για τις συνομιλίες στη Βαγδάτη και όλες οι περαιτέρω λεπτομέρειες θα πρέπει να γνωστοποιηθούν μετά από τη σύνοδο της 23ης Μαΐου», σημείωσε ο Σαλεχί.

Τόσο το Ιράν όσο και οι έξι δυνάμεις–Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείε χαιρέτισαν το αποτέλεσμα των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Απριλίου ως θετικό και εποικοδομητικό. Ωστόσο, καμία πλευρά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες των συνομιλιών.