Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εικόνες από τσουνάμι: Βγήκε η θάλασσα και «έπνιξε» παραλιακές κατοικίες

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τη μεγάλη θαλασσοταραχή και τους δυνατούς ανέμους τις δύο τελευταίες μέρες, είχαν σαν αποτέλεσμα η θάλασσα... σε πολλές περιοχής της Ηλείας να έχει «βγει» δεκάδες μέτρα προς την ξηρά και σε κάποιες περιοχές να έχει γκρεμίσει και να έχει παρασύρει σπίτια που ήταν πολύ κοντά στην παραλία.


Ανυπολόγιστε ζημιές
Στην περιοχή της παραλίας Επιταλίου, στην περιοχή Μούτελη (Γυφτοπάναινα), σε κάποια σημεία της Σπιάντζας, η θάλασσα έχει μπει μέσα στα σπίτια και πολλά από αυτά τα έχει παρασύρει, τα έχει γκρεμίσει ενώ κάποια έχουν θαφθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους με άμμο.


Η καταστροφή είναι μεγαλύτερη στην παραλία Επιταλίου όπου η θάλασσα έχει παρασύρει και γκρεμίσει την πρώτη γραμμή σπιτιών, έχει διαλύσει την άσφαλτο μετά την πρώτη γραμμή και έχει γκρεμίσει και τα περισσότερα σπίτια της δεύτερης γραμμής.






Πολλές κολώνες της ΔΕΗ βρίσκονται μέσα στην θάλασσα, ενώ πολλά καλώδια ρεύματος έχουν πέσει μέσα στην θάλασσα.

Πολλοί ιδιοκτήτες πρόλαβαν και μετέφεραν όλο τον οικιακό εξοπλισμό ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η θάλασσα παρέσυρε και τον οικιακό εξοπλισμό.

Στην παραλία Κατακόλου, στους οικισμούς Ντόζη, Αλκυώνας, Νέου δρόμου κλπ η θάλασσα έχει «φάει» όλο τον παραλιακό δρόμο και «γλύφει» απειλητικά τις πρώτες ιδιοκτησίες για τις οποίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αν τα καιρικά φαινόμενα συνεχιστούν.