Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Φυλακή για καταστηματάρχες που «ενοχλούσαν» το λαό στη Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις βασικών αγαθών, περιλαμβανομένων τροφίμων και αλευριού, προκαλώντας... τεράστιες ουρές σε καταστήματα και την οργή των πολιτών.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι ιδιοκτήτες αλυσίδας καταστημάτων της Βενεζουέλας που κατηγορούνται ότι εσκεμμένα δημιούργησαν ουρές καταναλωτών, προκειμένου να προκαλέσουν λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο.

«Διαπιστώσαμε πως μια γνωστή αλυσίδα καταστημάτων συνωμοτούσε, ενοχλούσε το λαό […] Ήλθαμε, ομαλοποιήσαμε τις πωλήσεις, καλέσαμε τους ιδιοκτήτες τους συλλάβαμε, και είναι πλέον κρατούμενοι επειδή προκάλεσαν το λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαδούρο, προσθέτοντας πως τα καταστήματα θα τεθούν υπό τον έλεγχο του κράτους.

Ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβεζ τόνισε πως οι συλληφθέντες εσκεμμένα μείωσαν τον αριθμό των ταμείων με στόχο να διογκώσουν τις γραμμές αναμονής, με στόχο να υπονομεύσουν την κυβέρνηση. Παρομοίασε μάλιστα τις κινήσεις των καταστηματαρχών με «αντάρτικη τακτική».

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις βασικών αγαθών, περιλαμβανομένων τροφίμων και αλευριού, προκαλώντας τεράστιες ουρές σε καταστήματα και την οργή των πολιτών. Ο κ. Μαδούρο έχει αποδώσει το πρόβλημα σε δολιοφθορά από την πλευρά των πολιτικών του αντιπάλων και των καταστηματαρχών.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς η πτώση των τιμών πετρελαίου έχει μειώσει το συνάλλαγμα που έχει στη διάθεσή της η πετρελαιοπαραγωγός Βενεζουέλα προκειμένου να επενδύσει σε εισαγωγές.