Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Καταθέτει ο Μπαλτάκος για το βίντεο

Στη σκιά των απειλών του Ηλία Κασιδιάρη για την αποκάλυψη και νέων βίντεο – φωτιά περνά σήμερα την πύλη της Ευελπίδων ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Ο άλλοτε... πανίσχυρος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού καλείται ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διετάχθη με αφορμή το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη το οποίο προκάλεσε πολιτική θύελλα αφού μιλά για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με αφορμή.

Ο Τάκης Μπαλτάκος θα απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα η οποία καλείται να ρίξει φως στο πότε, πως ,και κάτω από ποιές συνθήκες τραβήχτηκε το επίμαχο βίντεο που όπως φαίνεται δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς την έγκριση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το υλικό θεωρείται παράνομο και δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη , νομικοί κύκλοι, σχολιάζουν ότι παλαιότερη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης του επίμαχου βίντεο.

Και αυτό, όπως διευκρινίζουν, γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κρίνει ότι αν από το περιεχόμενο ενός τέτοιου στοιχείου μπορεί να αποδειχθεί η αθωότητα ενός κατηγορουμένου που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνεται υπόψη. Οι ίδιοι κύκλοι λένε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να ισχυριστεί ότι με τη δημοσιοποίησή του συγκεκριμένου υλικού επιχειρεί να προστατεύσει το ύψιστο αγαθό της προσωπικής του ελευθερίας καθώς σε λίγες ημέρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των ειδικών ανακριτριών Κλάπα-Δημητροπούλου με ανοιχτό το ενδεχόμενο της προφυλάκισης του.

Δεν είναι τυχαίο, έλεγε αρμόδια δικαστική πηγή, ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό μέρος του υλικού που έχει καταγραφεί το οποίο αφορά αυστηρά και μόνο την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Πάντως, η εισαγγελική έρευνα περιορίζεται μόνο στο κομμάτι που αφορά την παράνομη βιντεοσκόπηση και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει στην ουσία των καταγγελιών περί παρεμβάσεων αφού είναι αναρμόδια να ελέγξει υπουργούς και ανώτατους δικαστές. Εισαγγελικές πηγές έλεγαν πως αν ο Τάκης Μπαλτάκος επιβεβαιώσει ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση στην έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η δικογραφία θα πάρει το δρόμο της για τον Άρειο Πάγο και τη Βουλή.